Jakub Kľúčik, Charitatívny aukčný salón, APPA

Jakub Kľúčik

1985

Narodil sa v Bratislave, kde aj žije a tvorí. Študoval strednú školu úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave a pokračoval v štúdiu výtvarného umenia na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave pod vedením profesora Dušana Kállaya na katedre grafiky a iných médií.
Venuje sa maľbe aj grafike, jeho diela sú naplnené symbolizmom a symbolikou dejín i súčasnosti. Priestorové absurdity striedajú figúrky a figúry z iného sveta. Obrazy sú výpovedné a čarovné vo svojej podstate. Otvárajú príbehy a deje vychádzajúce z temnoty na svetlo. Pracuje s rozmanitými témami mytologickými, literárnymi, etickými. Zasadzuje ich do tajomných prostredí, prerozpráva dej vo viacerých sekvenciách, zvyšujúc naliehavosť zdieľaného posolstva. Dej sa odohráva v tajuplných laboratóriách, sledujúc pokusy šialených vedcov a následky vedeckých výskumov.

“Keď začnem maľovať obraz, na začiatku je to vždy intímna skúsenosť. Ďalej môžu nastúpiť všetky možné pocity. Môže to byť pocit zápasu, môže to byť aj pocit mieru a vyrovnania, môže tam byť vznešenosť aj smiešnosť alebo krása podivnosti a všetky tieto pocity sa miešajú tak, ako sa farby na plátne miešajú a dopĺňajú. Keď maľujem, bojujem s formou a ženie ma dopredu aj akási zvedavosť, kedy nastane ten moment, ktorý mi povie, že zápas skončil a obraz je hotový a nič viac už nepotrebuje.”
Vystavoval na viacerých samostatných aj spoločných výstavách doma i v zahraničí.

Ďalší umelci

#charitativnyaukcnysalon #chasappa #investovatdoumeniajein #žijempreumenie #idemzgalerie
© 2023 | Asociácia pomoci postihnutým – APPA. Všetky práva vyhradené. Developed by eduardjanosik.com